Waarom een Labrador probleemgedrag vertoont

Heel veel mensen hebben last van probleemgedrag bij hun Labrador en weten niet waar het vandaag komt. Weet u het? Weet u hoe u het moet doorbreken? Er is een hoofdoorzaak waarom een Labrador probleemgedrag vertoont en in dit artikel zullen we bespreken hoe u dit kunt oplossen.

Labrador probleemgedrag heeft slechts één oorzaak

Veel hondenbezitters gaan ervan uit dat er meer dan een oorzaken zijn die ten grondslag liggen aan het feit dat een Labrador probleemgedrag laat zien. Er wordt dan vaak gedacht dat een hond boos is, frustratie heeft of verdriet heeft als zijn of haar baasje naar het werk gaat en hij alleen achter moet blijven. Dit is echter niet het geval van labrador probleemgedrag. Er is slechts een hoofdoorzaak aan te wijzen en dat is dat een Labrador zich niet gedraagt, omdat hij is getraind om zich te misdragen.

Wat wordt hiermee bedoeld? Uw Labrador heeft uw aandacht en liefde meer nodig dan dat u zich kunt voorstellen. Uw Labrador krijgt zijn voeding en daarna wat te drinken en daarna krijgt hij dan aandacht van u. Het is aannemelijk dat het ook in deze volgorde gebeurd. Aandacht van u krijgen is doet er soms meer toe dan zijn voerbak.

De verkeerde aandacht op het verkeerde moment

Wat is dus het probleem? U geeft hem niet de juiste aandacht op met minst geschikte tijdstip! Dit zorgt voor een serieus probleem. Op deze manier ontwikkelt hij slechte gewoontes en dit leidt tot Labrador probleemgedrag.

Laten we bekijken aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk. Uw Labrador houdt ervan om achter een auto aan te hollen. Telkens wanneer hij een auto opmerkt, rent uw hond naar buiten en holt het voertuig als een waanzinnige achterna.

De meeste mensen zullen op dezelfde manier reageren en dat is dat ze hun Labrador achterna rennen en zijn naam roepen. “Black, hier komen en houdt er mee op om telkens achter een voertuig aan te hollen”.

Het feit dat u uw hond achterna rent is voor uw labrador veel amusanter dan dat hij een voertuig achterna te hollen.Uw Labrador ziet in dat het werkt, want telkens als hij naar buiten rent, gaat u er achteraan, geeft hem dus aandacht. Hij denkt; Dit is geweldig!

Uw Labrador heeft aandacht, veel aandacht nodig

Uw Labrador heeft uw aandacht nodig, ja meer aandacht dan u zich kunt voorstellen. Hem dus achterna hollen en daarbij zijn naam schreeuwen is de uiterste vorm van beloning voor hem. In menselijke termen kun je het vergelijken met een dagje uit naar de Efteling.

Zo werkt het telkens door. Uw hond denkt dat als hij maar achter een voertuig aanholt, hij de uw volledige interesse krijgt, dus de oplossing is meer voertuigen achterna te hollen. Op deze manier ontwikkelt zich dus een Labrador probleemgedrag en u heeft het zelf niet eens in de gaten.

De oplossing voor Labrador probleemgedrag is eenvoudig

Dit probleemgedrag en het gros van de meeste gedragsproblemen is niet moeilijk te laten verdwijnen. U kunt hierbij denken aan: tegen mensen opspringen, voortdurend irritant blaffen en niet luisteren naar een commando. Ook deze problemen zijn het gevolg van op het verkeerde tijdstip niet de juiste aandacht geven.

In het Labrador handboek wordt u uitgebreid geleerd hoe u dit probleemgedrag en andere problemen aanpakt en oplost.

Wat kunt u van dit Labrador handboek verwachten?

  • Hoe u de onderverdeelde aandacht van uw Labrador krijgt
  • Hoe u uw Labrador kunt laten zitten als u “zit” roept
  • Hoe u uw Labrador goed aan de lijn leert lopen zonder trekken
  • Hoe u uw Labrador leert om te komen
  • En uiteraard nog veel meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *