Stoute Labrador? Zo pak je dit aan!

Heb jij een stoute Labrador? Springt hij tegen de gasten op?

Negeert hij je wanneer je hem roept? Sleept hij je mee als je hem uitlaat?

Schaam jij je voor hem, Is hij opdringerig en heeft hij gewoon slechte manieren?

Wil je dit allemaal veranderen, maar je weet niet waar je moet beginnen?

In dit artikel zullen we kijken naar hoe jij met stout gedrag van jouw Labrador om moet gaan.

Het veranderen van stout Labrador gedrag

We denken vaak dat hondentraining leuk is, zoals leren om een hond te zitten en om te leren een poot te geven.

stoute labradorHet veranderen van slecht gedrag is ook wel degelijk onderdeel van hondentraining.

Trainen gaat niet alleen maar over jouw hond leren te reageren op bepaalde commando’s – om te zitten als jij “ZIT” zegt.

Het gaat ook over aanleren van goed gedrag bij honden – hoe ze zich moeten gedragen in veel voorkomende algemene situaties.

Hoe jouw hond bijvoorbeeld de gasten verwelkomt.

Of hoe jouw hond zich moet gedragen als je de lijn aan zijn halsband doet.

De meeste honden hebben wel wat stout gedrag

De kans is groot dat jouw hond een paar stoute neigingen heeft. De meeste honden leren zich zelf slechte gewoontes aan als ze opgroeien, zeker als hun baasjes niet of geen ervaring hebben.

Stoute honden kunnen volledig worden getransformeerd door effectieve trainingsmethodes te gebruiken, Je hoeft geen expert te zijn om de meest algemene problemen op deze manier op te lossen.

Oorzaken waarom Labrador training wordt verwaarloosd

Sommige mensen beginnen nooit met net trainen van hun hond door een tal van oorzaken. Vaak weren mensen niet waar ze moeten beginnen.

Misschien heb je geprobeerd om jouw Labrador te trainen en ben je er niet in geslaagd?

Misschien is jouw hond erg sterk en negeert hij je? Misschien heb je er moeite mee om “hard” op jouw Labrador over te komen?

Misschien heb je echt een moeilijke hond of bezit jij niet de juiste vaardigheden of het natuurlijke vermogen?

Of kom jij echt tijd te kort? Laten we er eens naar kijken.

Kun je maar niet beginnen?

Soms kunnen we een situatie “redden” zonder een vaardigheid volledige onder de knie te hebben. Een hond die bijvoorbeeld te ver voor uit loopt kan geleerd worden om dichterbij zij baasje te blijven door het toepassen van de “omdraaien en weglopen” techniek.

Soms zijn er zoveel problemen of is er een enkel groot probleem dat de meest eenvoudige oplossing is om weer bij het begin te beginnen.

Het is in werkelijkheid zo dat het geen schade aanricht als je weer helemaal opnieuw begint.

Als jouw Labrador op het gebied van gedrag een beetje een zooitje is, probeer hem dan een paar weken te behandelen als een pup. Doe alsof hij niets weet. Verzin nieuwe namen voor een aantal vaardigheden die hij moet leren en begin vanaf het nulpunt door gebruik te maken van effectieve trainingstechnieken.

labrador training

Heb je eerder gefaald bij labrador training?

Het kan heel moeilijk zijn om aan de slag te gaan met het her trainen van jouw Labrador als je in het verleden gefaald hebt.

Het is echt de moeite waard om te onthouden dat de meeste mensen veel keer falen voordat ze succes hebben. Bij een een hele reeks van taken en inspanningen. En het trainen van een labrador is zeker geen uitzondering.

De meeste mensen falen omdat ze niet de nodige kennis hebben, falen omdat ze de kennis niet toepassen, of falen omdat ze kennis niet vaak genoeg toepassen. Je bent zelf in staat om deze factoren te veranderen.

Het feit dat u in het verleden gefaald hebt, is echt een slecht excuus om niet te starten met Labrador training.

 

Ben je bezorg dat je te zacht bent voor jouw Labrador?

Als jij denkt dat je te zacht bent om jouw Labrador onder bedwang te houden, denk dan nog eens goed na. Moderne hondentraining is gebaseerd op “positieve versterking” en niet op kracht of straf.

Alles wat nodig is, is de bereidheid om je te verdiepen hoe versterking in de praktijk werkt en om de beproefde en geteste methodes die werken toe passen.

Je hoeft geen roedelleider te zijn. Je hoeft jouw Labrador niet te domineren. Moderne training betekent lol voor jou en jouw hond!

Is jouw labrador en moeilijke hond?

Het concept van de “moeilijk” of de “stoute” hond is een algemeen. Het geloven dat de hond het problemen heeft zo zijn voordelen.

Hierdoor zal het baasje zich niet schuldig voelen over het gedrag van zijn Labrador. Het is uiteindelijk de schuld van zijn hond en niet van hem!

Het probleem van de schuld geven aan de hond is dat het probleem nooit wordt opgelost. Het heeft geen zin om te wachten dat de hond “wil veranderen”. Dit gaat gewoonweg nooit gebeuren.

labrador retriever karakter

Uw verantwoording nemen bij hondentraining

Het antwoord op de meeste hondentraining en gedragsproblemen is om je vast te bijten en volledige verantwoordelijkheid te nemen. Dit kan een beetje ontmoedigen, maar het is de enige manier om welk probleem ook met jouw hond op te lossen

Het nemen van verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat jij de leiding neemt over de situatie en begint om het gedrag van jouw hond begint te veranderen. Dit is vaak minder uitdagend dan je zou denken.

En het mooie van effectieve moderne hondentraining is dat het niet uitmaakt hoe wilskrachtig of moeilijk jouw hond is.  Er is geen sprake van het botsen van wilskracht of een machtsstrijd. Je gaat niet de wil van je hond breken. Je gaat zijn gedrag veranderen door de gevolgen ervan te beheersen.

Heb je een natuurlijk vermogen nodig om een hond te trainen?

Maar wat als je niet het natuurlijk vermogen hebt met honden. Wat te doen als jouw hond je negeert en gewoon lekker zijn eigen gang gaat?

Je hoeft je geen zorgen te maken. Hondentraining vereist geen magisch of aangeboren talent. Je hoeft geen hondenfluisteraar te zijn. Een hond hoeft niet eerst voor je te buigen om te kunnen beginnen met trainen.

Je hoeft niet sterk te zijn, een hard stem te hebben of nieuwe en speciale leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.

Onthoud goed dat een leider de persoon is die de middelen beheerst. Tenzij jouw hond een blik kan openen of eten online kan bestellen, die persoon ben jij!

 

 

Kom je tijd tekort?

Het is verbazingwekkend wat je al kunt bereiken in slechts een paar minuten per dag. Voor de meeste mensen is het meest moeilijke om aan de slag te gaan en te beginnen met trainen.

Moderne hondentraining wordt gekenmerkt door snelheid!

Kun je elke ochtend en elke avond 10 minuten vrij maken om wat tijd door te brengen met jouw Labrador? Natuurlijk kun je dat, anders zou je helemaal niet voor een hond kunnen zorgen. Elke dag 10 minuten in de ochtend en avond, 5 of 6 keer per week is alles dat nodig is om te beginnen.

labrador hond karakter

Maak van hondentraining een gewoonte

Gewoontes zijn geweldig omdat we niet over ze na hoeven te denken. Als je er een gewoonte van maakt om je Labrador te trainen, wordt het net zo natuurlijk als het poetsen van jouw tanden.

Experts zeggen dat het slechts 30 dagen nodig heeft om een gewoonte op te bouwen. Het is echter wel moeilijk om een gewoonte op te bouwen vanuit een ontmoedigende tijdrovende taak. Begin daarom klein en bouw het langzaam op.

Begin met slechts een paar minuten per dag.

Op dezelfde tijd, elke dag.

Na het ontbijt of ervoor, prik je eigen moment, maar blijf wel bij dit gekozen tijdstip.

Maak een gewoonte van deze drie minuten, regen of zonneschijn en voordat je het in de gaten heeft, is het een tweede natuur geworden. Pas dan kun je de lengte van de trainingssessies gaan verlengen. Bouw langzaam op tot de tien minuten. Maak er een gewoonte van die u nooit zult verbreken.

Je hebt informatie nodig

Om effectief stout gedrag van jouw Labrador te veranderen heb je basisinformatie nodig. Je moet weten hoe honden leren vanuit de consequenties van hun acties en hoe je deze consequenties zelf kunt beheersen.

Je kunt een hoop over Labrador training vinden op deze website, maar je zou bijvoorbeeld ook op het blog van onze partner website  kunnen kijken; www.de-labrador-retriever.nl. Een zeer effectieve manier om te leren over hondentraining is om een enkele vaardigheid te volgen van begin tot eind.

Wat kan ik doen in 3 minuten?

In een sessie van drie minuten zou je bijvoorbeeld wat clicker training kunnen doen. Houd een zakje met hondenbrokjes en een clicker in de buurt, je hoeft het alleen maar te pakken en je kunt beginnen.

Je hoeft echt niet te beginnen met een “serieuze”vaardigheid. Begin gewoon met iets simpels, zoals jouw hond trainen om met zijn neus tegen de palm van uw hand te laten stoten.

Iets makkelijks is het beste. Op deze manier raak je niet gefrustreerd en geef je niet op voordat de gewoonte is ingesleten. Makkelijke vaardigheden zijn ook een manier om jouw hond te betrekken als hij zich in nieuwe of afleidende situaties zit.

 

Jij kunt jouw Labrador trainen

Er is slechts één verschil tussen goede goede honden en slechte honden.

Slechte honden hebben geen training gehad. En slimme honden zoals een Labrador gedijen het beste op training.

Jouw Labrador is niet stout omdat hij geen respect voor je heeft. In werkelijkheid is hij helemaal niet stout of is hij geen slechte hond, hij is gewoon een hond. Hij negeert je niet omdat hij niet van je houdt. Je hoeft je Labrador niet te slaan of hem om te kopen.

Jouw hond heeft geen persoonlijkheidsstoornis en ook heeft hij geen “slechte” genen. Hij is gewoon niet getraind. Nog niet……:-)

Je kunt jouw Labrador trainen, door jezelf als het moet! Je hebt alle vaardigheden die nodig zijn. Je hebt alleen wat meer informatie nodig.

Maak een verbond met jezelf

Je zal per dag een aantal minuten moeten reserveren om te lezen en om te leren, en een paar minuten om te trainen. Veel van deze informatie zul je op deze website vinden.

Bekijk onze training en gedrag pagina’s voor meer informatie en verbind je aan vijf minuten trainingstijd elke dag.

Doe het gewoon!

Waarom probeer je het niet gewoon?

Begin met de gewoonte van het trainen van jouw hond.

Start met dagelijkse training, een dag tegelijk.

Denk er niet over na.. DOE HET GEWOON!

Meer te weten komen over Labrador gedrag?

Als jij meer zou willen weten over hoe honden denken en leren, en om jouw vaardigheden te verbeteren om jouw Labrador op veel manieren te beïnvloeden, bekijk dan het Complete Handboek.

En hoe staat het met jou?

Ben jij al begonnen met het trainen van jouw Labrador? Maak je al vorderingen? Zou je misschien meer informatie willen over een bepaald onderwerp? Laat het ons dan weten!

Meer weten over Labrador training?

Als jij de beste Labrador informatie in één handboek tot je beschikking wilt hebben dan kun je vandaag het Labrador Handboek aanschaffen. Het Labrador handboek behandelt alle zaken die komen kijken bij het hebben van een Labrador. op onderstaande button voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *