Leer uw Labrador zitten in makkelijke stappen

U bent misschien op zoek naar de beste methode om een Labrador puppy te leren zitten. Als dit zo is dan wilt u waarschijnlijk ook een methode die redelijk  snel werkt en die ook nog eens leuk is om toe te passen..

U vraagt zich wellicht af waarom uw puppy niet meer reageert op het ZIT commando, of waarom hij alleen maar reageert als hij er zin in heeft en niet wanneer u het wilt!

We zullen ook u vragen beantwoorden die u heeft over het leren zitten en we zullen u helpen de beste methode te kiezen voor uw puppy of oudere Labrador. U zult leren hoe u uw hond laat gehoorzamen als u ZIT zegt, ook al heeft hij er helemaal geen zin in. En zelfs als u geen beloning voor hem heeft.

Wat is de beste methode om uw oudere hond te leren om te zitten?

Veel mensen trainen op deze manier: Ze drukken de hond bij de kont omlaag en trekken hem bij de nekband omhoog. Tegelijk geven ze het commando: ZIT ZIT ZIT. Niet de meest effectieve manier, omdat men dan ook gemeen en onvriendelijk kan worden als de hond niet luistert. Deze vorm van training levert verder stress en boosheid op.

Gelukkig zijn er tegenwoordig betere manieren om uw hond te leren zitten.

Stap-voor-stap

Tegenwoordig leren we honden om te zitten door een reeks van gestructureerde stappen en door gebruik te maken van een tijdelijke verleiding, beloning met eten en zonder fysiek contact met de hond.

We laten u zien hoe u uw Labrador leert om te zitten in makkelijke stappen met het Krijgen, Koppelen en Leren trainingsysteem.

In totaal zijn er vijf stappen, en gedetailleerde oefeningen voor u om te volgen. Het trainen op deze manier is leuk en iets om naar uit te kijken.

Wat is de beste manier om jonge puppies te trainen?

Met ouderwetse methodes werd veel training met puppies vermeden. Het was te veel stess voor de puppies, maar met de moderne methodes komt er geen stress bij kijken en kunt u gewoon beginnen met de methodes die hieronder worden besproken, zelfs al bij puppies van acht weken oud.

Veel mensen vinden het best makkelijk om hun puppy te leren zitten, maar dan beginnen de problemen.

Ongehoorzaamheid – Waarom gaat mijn puppy niet zitten wanneer ik dit zeg?

Veel mensen doen het goed en leren hun puppy best makkelijk om te zitten, maar dan merken ze een paar weken of maanden later dat het commando wordt genegeerd.

Ook al weet de puppy precies wat ZIT betekent.

Veel hondenbezitters nemen aan dat dit het begin is van brutaliteit of ongehoorzaamheid of dat de puppy probeert te domineren of probeert de roedelleider te zijn. Gelukkig is dit niet het geval.

De reden voor dit vroegtijdige gebrek aan gehoorzaamheid is dat het baasje zijn ZIT commando nog niet heeft bewezen. Maar wat betekent dat?

Bewijzen betekent het leren om te zitten onder elke en afleidende omstandigheid. Dit is niet iets dat puppies of oudere honden automatisch begrijpen. Hier zijn wat voorbeelden.

Mijn hond gaan niet zitten als er andere honden in de buurt zijn

Veel Labradors gaan niet zitten als er andere honden in de buurt zijn. In plaats daarvan rennen ze naar deze honden om te groeten of om te spelen.

Sommige eigenaren van puppies zijn verbaasd om te horen dat dit volledig normaal is. Honden die stil zitten terwijl andere honden om hun heen rennen, ze houden niet van andere honden of, wat het meest voor de hand loopt, ze zijn erop getraind.

Mijn hond blijft niet zitten als hij wordt geaaid

Dit is een veel voorkomend probleem. U heeft al die moeite gedaan om uw hond te leren zitten, vervolgens komt iemand om uw hond te aaien en gaat hij weer staan.

Dit is erg frustrerend, maar ook dit is heel normaal.

U hoeft zich geen zorgen te maken, omdat u in deel twee van dit artikel gaat leren hoe u uw hond bewijst om te blijven zitten ook al zijn er mensen die hem aaien of een snoepje geven.

Mijn hond blijft niet zitten, hij blijft maar opstaan

Er zitten twee aspecten aan het trainen om te zitten.
• Leer u hond te zitten om commando
• Leer de hond om te blijven zitten tenzij hij mag opstaan

Beide aspecten moeten aan bod komen in elke traninngsprogramma.

Sommige trainers proberen het niet opstaan gedeelte te scheiden van het ZIT command0 en hebben ook een BLIJF commando in het leven geroepen.

Overdenk dit eens. In welke situatie wilt u dat uw Labrador gaat zitten en daarna gelijk weer gaat staan? Het antwoord is: NOOIT, want u wilt dat hij gewoon blijft zitten.

Wanneer we een hond zeggen om te gaan zitten, doen we dit met een reden en willen we niet dat hij gelijk weer gaat staan, we willen dus dat hij altijd BLIJFT, ook al is het maar voor een poosje.

Stel u voor hoe verwarrend het is voor een hond als hij niet echt begrijpt hoe lang hij moet blijven zitten? Een seconde? Twee secondes? Tien, twintig – wat wilt u dat hij doet?

De werkelijkheid is dat er altijd een soort BLIJF commando vereist is bij een ZIT commando, ook al is het maar voor een korte periode. BLIJF is een integraal onderdeel van het ZIT commando en u moet de duur van het zitten al vroegtijdig integreren bij de training.

De lengte dat u uw hond wilt laten zitten is nog een aspect van het bewijzen. U heeft geen apart BLIJF commando nodig bij deze methode. Uw hond blijft simpelweg zitten totdat u hem vertelt dat hij mag gaan.

Het creeren van een getrainde reactie op het ZIT commando

Wanneer u het ZIT commando geeft aan uw Labrador, wilt u dat hij met zijn kont op de grond gaat zitten en vervolgens vastgelijmd blijft zitten. U wilt ook dat hij snel en zonder denken, reageert op uw commando.

Het op deze manier reageren zonder nadenken, vraagt wel wat training en inspanning, maar is het zeker de moeite waard.

Wat u niet wilt, is een situatie waarin u hond niet wil zitten omdat hij andere dingen te doen heeft of als u niet zijn favoriete snoepje in uw hand heeft.

Om deze schiterrende stand van zaken te laten plaatsvinden, is het nodig dat u voor een paar weken de trainershoed opzet .

Maak u geen zorgen, het wordt leuk! We gaan gebruik maken van een systeem en het gaat als volgt:

• Krijgen
• Koppelen
• Leren
• Bewijzen
• Handhaven

U gaat aan de slag met de eerste stap totdat u daarmee klaar bent en door kan gaan naar de volgende stap. Alles is gebaseerd op beloningen, u hoeft uw hond nergens toe te dwingen of gemeen te zijn. Het wordt leuk!

Laten we stoppen met praten en aan de slag gaan!

Kies en bescherm uw ZIT aanwijzing

Uw eerste opdracht is om uw aanwijzing te kiezen. De meeste hedendaagse trainers gebruiken niet langer het woord ‘commando’ voor de signalen die ze aan hun honden geven om de honden te laten doen wat ze willen.

Gebruik een kort woord. Het is een heel specifiek woord dat voor u iets betekent en bij uw hond een reactie in gang zet. In dit geval: ZIT

Met een veel voorkomende aanwijzing zoals ZIT is het erg belangrijk dat uw aanwijzing niet door mensen in uw omgeving voor andere aanwijzingen wordt gebruikt. Het kan zijn dat andere mensen deze aanwijzingen geven om niet op te springen of niet aan de lijn te trekken.

Hoe voorkomt u een „besmette“ ZIT aanwijzing

Dit kan heel makkelijk gebeuren in drukke families waar veel verschillende mensen de hond instructies geven zonder zich druk te maken of ze wel de gewenste reactie krijgen.

Honden leren door aanwijzingen te associeren met hun acties. Als oma dus ZIT zegt als de hond zijn poten op haar schouders legt, zal hij snel gaan geloven dat met ZIT wordt bedoeld: “Leg je poten op mijn schouders” De aanwijzing ZIT is dan een “besmette” aanwijzing. Anders gezegd: De aanwijzing is zijn eigenlijke bedoeling kwijt en heeft een nieuwe ongewenste reactie gekregen.

Wanneer moet u een nieuwe ZIT aanwijziging gebruiken.

Als uw hond al lange tijd de ZIT aanwijzing ongehoorzaam is geweest of u heeft familieleden die constant uw hond aannwijzingen geeft, is het sterk aan te raden dat u een nieuwe ZIT aanwijzing kiest (en dit voor u houdt)

U kunt bijvoorbeld het word HUP gebruiken, maar elke kort helder woord zal voldoen

U kunt uw hond leren zitten met behulp van een fluitjes, maar dat is best irritant thuis. Een handsignaal kan ook goed als aanwijzing fungeren, maar we zullen er hier vanuit gaan dat u het woord ZIT gebruikt.

Maak het zitten leuk om te droen – fase 1 Krijgen!

Labrador leren zitten fase 1

Hondentraining moet leuk zijn, voor zowel de hond als voor u. Uw hond moet uitkijken naar de traningsessies, hij moet opgewonden raken van het feit dat u uw uitrusting en spullen klaar legt en dat hij niet kan wachten om te beginnen.

Dit is gedeeltelijk waae fase 1 over gaat

Het gaat allemaal over het tot stand brengen van nieuw gedrag. Voor andere aanwijzingen is dit best een betrokken proces, maar voor de ZIT aanwijzing kan het niet simpeler zijn.

Alle honden zitten al van nature. Uw opdracht is om uw hond er bewust van te maken dat u het leuk vindt als hij zit en dat als hij zit en naar u kijkt hij waarschijnlijk een beloning zal krijgen.

Zeer belangrijke opmerking

Het gaat hier niet om “leren” maar om het gaat om het zitten leuk te maken. U gaat uw hond niet vertellen in deze fase dat hij moet zitten..

Het enige woord dat u gaat gebruiken is JA! We leggen dit straks uit. In fase 1 is het echt belangrijk dat u niet het woord ZIT gebruikt of een andere aanwijzing geeft.

Het gaat over het opbouwen van zijn enthousiasme om je te laten zien hoe snel en hoe mooi hij kan zitten..

Uitrusting voor fase 1

U heeft de volgende drie dingen nodig:

voedsel om te belonen • Voedsel om te lokken • Een voeder bak voor de beloning

Het is belangrijk om een helder onderscheid te maken tussen voedsel om te belonen en voedesl om te lokken.

Beloning versus Verleiding

Voedsel beloningen worden gegeven aan de hond als hij een actie heeft uitgevoerd die u wilt versterken. Met andere woorden, een actie waarvan u wilt dat uw hond deze in de toekomst herhaalt. U heeft veel kleine (de grootte van een boon) stukjes smaakvol voedsel nodig voor elke trainingssessie.

Een lokmiddel is een tijdelijk hulpmiddel dat u in staat stelt om uw hond te verplaatsen zonder te moeten duwen en schuiven.

Een lokmiddel moet nooit herhaaldelijk worden gebruikt. Probeer nooit te meer te lokken dan twee of drie keer achter elkaar, anders wordt de hond afhankelijk van het lokmiddel.

Langdurig gebruik van een lokmiddel is omkoping en we willen trainen en niet omkopen.

Om de scheiding van beloning en lokmiddel helder te houden, is het handig om met rechts te lokken en met de linkerhand te belonen of andersom.

Het kiezen van beloningen voor de ZIT training

Beloningen hoeven niet altijd voedsel te zijn, maar het kunnen ook speeltjes of mogelijkheden zijn. Maar bij het begin van het trainen is dit sterk af te raden.

Voedsel is snel te geven en op te eten. Een hond slikt een snoepje snel door.

Als u start met het geven van beloningen in de vorm van en spel of een speeltje, bent u verplicht hier aan te houden en dit vetraagt de training aanzienlijk. U moet daarna ook weer naar uw hond toe om het speeltje te pakken voordat u de oefening kunt herhalen.

We willen snel trainen, u verliest de aandacht van de hond en onderbreekt de concentratie van de hond en het leerproces als u steeds moet stoppen voor een spel.

Houd het bij voedsel op dit moment. Speeltjes en spellen komen later.

Het belang van van hooggewaardeerde beloningen bij hondentraining

Het voedsel dat u kiest moet voor de hond waarde hebben. Sommige honden werken hard voor brokjes en andere honden weer niet.

Door gebruik te maken van hooggewaardeerde beloning bent u beter in staat om uidagende taken tot een goed einde te brengen.

Wees altijd bereid om een betere beloning te kiezen om nieuw gedrag aan te leren of om een obstakel te overwinnen. Dit is geen vals spelen, het is gezond verstand! U kunt dit onderdeel in een later stadium laten vervallen.

Hooggewaardeerde beloningen zijn vaak rommelig en stinkend, u heeft dus een zakje of bakje nodig om ze in te doen.

Om mee te beginnen heeft u een draagbare zak of bak nodig om de trainingssnoepjes in te doen. Het mooiste is iets dat u aan uw riem kunt vastmaken en dat zo makkelijk bereikbaar voor u is.

Een gebeurtenis aanduider om u hond te helpen leren

Voor deze oefening heeft u ook een gebeurtenis aanduider nodig. Het staat niet in de lijst van benodigde uitrusting, omdat u gewoon uw stem hiervoor kunt gebruiken.

Een gebeurtenis aanduider is een geluid of signal dat de hond vertelt dat hij iets deed wat u beviel.

Wij stellen voor als aanduider het woord JA te gebruiken.

U moet duidlijk JA zeggen op een geestdriftige en enthousiaste manier, niet op een saaie pratende manier. Het is noodzakelijk dat het JA direct opvolgt met een snoepje.

Snel zal uw hond uitkijken naar het woord JA in uw training, Het zorgt ervoor dat hij zich goed voelt en zal versterken dat wat hij aan het doen was op het moment u JA zei. Wees dus voorzichtig om het woord te zeggen op het juiste tijdstip. Later leggen we uit hoe u dit moet doen in de onderstaande instructies.

Lees eerst de instructies goed door voordat u start met de training, vooral de informatie over veelvoorkomende fouten.

Wanneer en waar traint u uw hond om te zitten

 

U moet beginnen in een betrekkelijk kleine ruimte. Uw keuken of hal is er geschikt voor. Het meest belangrijke is dat de omgeving bekend en saai is voor uw hond. U en uw zak met snoepjes moeten het meest interessante in de ruimte zijn.

 

Zorg ervoor dat er geen andere mensen zijn, geen andere honden zijn en dat er buiten geen afleidende geluiden zijn. Probeer een hond niet te trainen als de postbode brieven door de brievensbus gooit of als de glazenwasser bezig is met de ramen van kamer waar u in bezig bent.

Trainingsinstructies voor ZIT – fase 1

De doelstelling van elke traningssessie is:

  • Vastleggen of uitlokken van het zitten • Markeer het zitten • Versterk het zitten • Herhaal minimaal 10 keer

Voor veel honden geldt dat u de hond niet hoeft te lokken om te gaan zitten. Het lokmiddel is ons hulpmiddel. Houd uw snoepjes binnen handbereik en wees er klaar voor om JA te zggen als de kont van uw hond de grond raakt. Hier zijn de instructies.

Oefening 1 – het laten oppakken ZIT

  1. Kijk naar uw hond en wacht tot hij gaat zitten 2. Als zijn kont de grond raakt, zegt u JA! 3. Gooi een snoepje op de grond, ver genoeg voor hem, zodat hij moet opstaan om het te kunnen opeten. 4. Kijk naar uw hond en wacht todat hij weer gaat zitten.

Als uw hond niet uit zichzelf gaat zitten binnen een minuut, ga dan direct door naar oefening 2.

Oefening 2 – het verleiden tot ZIT

  1. Neem een klein stukje eten tussen uw duim, wijs-en 2. Houdt het eten boven de kop van uw hond, net buiten zijn bereik en beweeg vervolgens terug richting zijn staart. 3. Als zijn kont de grond raak zegt u JA! 4. Gooi een snoepje op de grond, ver genoeg voor hem, zodat hij op moet staan om het te kunnen opeten.. 5. Herhaal nog een keer en op dan uw lege “lok” hand, zodat uw hond kan zien dat er niets in is en herhaal dan snel dezelfde beweging richting zijn start toen u wel wat in uw hand had. 6. Gooi een snoepje met de andere hand, ver genoeg voor hem, zodat hij moet opstaan om het te kunnen opeten

Als u oefening 2 heeft afgerond, gaat u terug naar oefening 1 en wacht dat uw hond gaat zitten. De meeste honden gaan eigenlijk snel al zitten en herhaling van oefening 2 zal niet nodig zijn.

Fouten om te vermijden in Fase 1

Kijk goed uit voor onderstaande fouten

  • Te laat JA zeggen • Vastlopen bij het lokken • Geven van een ZIT aanwijzing • ineffectief gebruik maken van eten • verlengen van de duur van het zitten

Te laat JA zeggen

De timing van uw JA woord is belangrijk. Maakt u zich geen zorgen als u hier in het begin niet goed in bent. U wordt hier vanzelf beter in door oefening. Zelfs experts zeggen soms wel eens JA op het verkeerde tijdstip. Bij deze oefening is het beter om iets te vroeg dan te laat JA te zeggen.

Vastlopen bij het verleiden

Lok de hond niet meer dan twee of drie keer op rij om te gaan zitten Laat de hond zien dat uw hand leeg is en herhaal de lok actie dan snel met uw lege hand.

Als u dit gelijk doet na twee of drie keer lokken, zal de hond uw lege hand volgen –ook al zit er geen eten in uw hand. Het zal in het begin misschien nodig zijn dat u echt lokt tussen twee lege handen in, als uw hond in de war lijkt.

Het geven van een ZIT aanwijzing

Vraag uw hond niet om te gaan zitten. Geef hem geen instructies. Wat u wilt is dat u hond zelf doorkrijgt dat het gaan zitten hem een beloning oplevert.

Het geven van instructies in deze fase: • Leidt de hond af • Verwardt de hond • Vermindert het plezier van de hond in de trainingssessie • De ZIT aanwizing verliest zijn waarde

Wordt dus niet verleid om dit te doen. We willen dat uw hond enthousiast wordt van zijn zitten. Dit enthousiasme komt goed van pas in de volgende fase als u hem leer twat de woord voor deze actei is.

Ineffectief gebruik maken van eten

Honden houden van dit soort training. Het is een briljant spel dat ze controle geeft over iets dat ze willen en wij allemaal houden ervan om in staat te zijn de gewenste actie te kunnen beheersen.

Als u saai voedsel gebruikt – droge kaakjes bijvoorbeeld, zal uw hond niet veel genieten van het spel en het process vertragen.

Het meest slechte dat u kunt doen, is voedsel vervangen door complimentjes of aaien. Experimenten hebben aangetoond dat alleen complmenten geven ineffectief is gedragsverandeing bij huishonden. Als u dit toch doet, zult u minder resultaat hebben dan mensen die gebruik maken van voedsel.

Het is ook logisch om niet te trainen als u hond net een grote maaltijd op heeft. Uw snoepjes hebben dan waarde als de hond ook trek heeft.

De duur of lengte van ZIT

Eerder hebben we het al gehad over het feit dat als we hond vragen om te gaan zitten, we niet willen dat hij gelijk weer gaat staan. We willen dat hij blijft zitten, tenminste voor een poosje. We willen dat het ZIT commando een bepaalde duur heeft.

Maar de duur bij hondentraining is een vorm van complexiteit of afleiding. Het maakt dingen meer ingewikkeld.

Daarom is het niet handig om van uw hond te vragen of hij langer blijft zitten.

Klaar voor fase 2?

Grijp elke mogelijkheid aan om Het ZIT te laten oppakken. Wees geduldig. Sta gewoon en kijk een moment naar uw hond. Als dit proces bij uw hond is geland, zal hij op zo’n moment uit zichzelf gaan zitten om een beloning te verdienen.

Dit punt wilt u bereiken en het neemt niet zo lang in beslag om daar te komen.

Als uw hond veel zelf gaat zitten als u de training start en u heeft minstens drie trainingssessies gehad verspeidt over minstens twee dagen, kunt u verder gaan naar fase 2.

Het begrijpen van de betekenis van fase 2 – Koppelen!

Dit is het gedeelte waarbij we het spontane zitten van uw hond gaan koppelen aan het woord ZIT.

Het is balangrijk om te onthouden dat we in deze fase het woord ZIT niet als een commando gebruiken. We koppelen het woord simelweg aan zijn zitactie zodat de hond de betekenis begrijpt.

Dit is een taal les, geen les in gehoorzaamheid. Houd uw lokvoer klaar.

Oefening 3

  1. Observeer uw hond en als u hond aanstalte maakt om te gaan zitten, zegt u ZIT. 2. Als zijn kont de grond raakt, zegt u JA 3. Gooi een snoepje ver weg genoeg dat hij moet opstaan om het te kunnen pakken 4. Herhaal dit meerdere malen

Probeer twintig of dertig ZIT’s in een sessie te passen en nog een aantal sessies de komende twee of drie dagen

Fouten in fase 2

De reden dat u uw handige lokmiddel nodig heeft is dat u bijna zeker de tweede fout van hier beneden gaat maken op een gegeven moment.

Hier zijn een aantal veel voorkomende fouten.

  • Het opwinden van de hond met de ZIT aanwijzing zodat hij zich bedenkt • Geven van de ZIT aanwijzing op het verkeerde tijdstip

De hond bedenkt zich om te gaan zitten

Het feit dat u tegen hem heeft gesproken, leidt de hond soms af en hij zal zich halverwege op weg naar de grond bedenken en weer gaan staan.

In dit geval moet u hem direct verleiden om te gaan zitten, bevestigen en belonen. De volgende keer als u ZIT zegt, zeg het dan rustiger en kalm zonder zijn flow te onderbreken.

Uw timing was verkeerd – uw hond wilde niet gaan zitten

Soms maakt u een fout en zegt u ZIT terwijl uw hond niet echt wilde gaan zitten. Uw reactie moet herzelfde zijn, zoals hierboven staat beschreven. Als hij eenmaal het woord ZIT heeft gehoor, moet hij onmiddelijk verleid worden om te gaan zitten zodat het woord ZIT goed wordt gekoppeld aan de actie zitten.

Het kost u een paar dagen om dit punt in de training te bereiken. Het punt dat u hond die ervan houdt om voor u ta gaan zitten en waabij de ZIT aanwijzing zeer nauw is verbonden in de kop van uw hond het de actie van het zitten.

Dit zijn uw fundamenten waaop u kunt gaan verder bouwen. Laten we ue hond nu leren hoe hij moet reageren op uw ZIT aanwijzing.

Instructies voor ZIT training Fase 3- Leren!

In deze fase van de training zullen we de hond leren te reageren op onze aanwijzing. Dat betekent dat als u het woord ZIT zegt, uw hond met zijn kont op de grond gaat zitten.

Hij zal niet al kwispelend blijven staan, of op zijn rug rollen. Hij zal stil blijven zitten, zoals een brave hond betaamt.

We zijn hier op zoek naar die automatische reactive, waarbij de hond niet hoeft na te denken wat hij moet gaan doen.

Hij hoort alleen maar het word ZIT en gaat automatisch zitten als reactie

U heeft hiervoor de basis gelegd en als uw hond nog steeds staat en naar u kijkt en het word ZIT zegt, zal hij bijna zeker gaan zitten.

Zo gaat het in zijn werk:

Oefening 4

  1. Observeer uw hond en als hij gaat staan zegt u: ZIT 2. Als zijn kont de grond raakt, zegt u JA 3. Gooi een snoepje ver genoeg van de hond zodat hij moet opstaan om erbij te komen. 4. Herhaal dit meerdere malen, elke keer vraagt u hem te gaan zitten, voordat hij zelf is begonnen te zitten 5. Als hij op enig punt niet gaat zitten, lokt u hem om te gaan zitten en beloont u hem weer zoals gebruikelijk.

Wat als de hond gaat zitten voordat ik dit vraag?

Soms is de hond zo slim en enthousiast om te gaan zitten, het moeilijk is om hem weer te laten opstaan.

In dit geval loopt u een stuk weg bij de hond, zodat hij naar u toeloopt en op dat moment geeft u weer het ZIT commando.

Onderscheid tussen ZIT en andere aanwijzingen

Om mee te beginnen, en zeker als ZIT het eerste is wat u uw hond heett geleerd, gaat uw hond zitten in een sessie omdat hij de context ziet van het geheel en niet omdat hij werkelijk begrijpt ZIT betekent dat hij moet gaan zitten. Hij ziet dat u de snoepjes klaar legt en hij wee twat van hem wordt verwacht en gaat zitten.

U kunt dit testen door de training te beginnen, naar de hond te kijken en een compleet andre aanwijzing te geven, zoals BUK. Heel waarschijnlijk zal hij gaan zitten. Ook al zegt u BOEM of KOEK, hij zal zeer waarschijnlijk gaan zitten. Hij ziet de combinatie training+snoepjes+locatie en weet wat u wilt.

Betekent dit dus dat u heeft gefaald? Heeft u uw hond dan helemaal niet geleerd om te zitten?

More information on Labradors

labrador-jacket-800You can find out more about Training your Labrador in the Training section of this site.

If you’d like all of our Labrador information together in one place, then get your copy of The Labrador Handbook today.

The Labrador Handbook looks at all aspects of your Labradors life, through daily care and training at each stage of their life.

The Labrador Handbook is available worldwide.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *