Labrador pup zindelijk maken? 7 tips die u direct kunt toepassen!

Labradors zijn van oorsprong gefokt om jachthonden te zijn. De reden hiervoor is dat ze heel erg intelligent zijn en zich makkelijk aan veranderingen kunnen aanpassen. Daarnaast kunnen ze zonder problemen instructies opvolgen. Deze redenen maken hem een van de meest geliefde rassen ter wereld. Een Labrador pup zindelijk maken is echter toch iets wat moet gebeuren, net zoals andere honden.

Geen zorgen. Zoals we hierboven al opmerkte zijn Labradors erg slim en een Labrador zindelijk maken zal u geen stress opleveren. Onderstaande tips gaan u hier zeker bij helpen.

Bepaal als eerste de leeftijd van uw puppy

De ideale leeftijd om een Labrador pup zindelijk te maken is ongeveer acht weken. Als u uw puppy van iemand anders heeft gekocht, vraag deze persoon of instantie dan naar de leeftijd. Uw puppy moet ook gestopt zijn met borstvoeding.

Observeer uw puppy met behulp van een bench

Koop een bench waarin uw puppy tijdens zijn groei in kan zitten. Wees er wel zeker van dat deze bench niet te groot is anders zal uw puppy waarschijnlijk in de bench zijn behoefte gaan doen. De bench moet net groot genoeg zijn dat hij een beetje bewegingsruimte heeft.

Een grote bench zorgt ervoor dat uw puppy zich alleen voelt, kies dus de juiste maat. Leg er een kleed in en leg er speeltjes in, waardoor hij altijd wat te doen heeft als hij zich een beetje verveelt. Zijn favoriete speeltje zorgt ervoor dat hij niet op alles gaat kauwen.

 

Implementeer een voedingsschema

Puppies hebben vaak ongelukjes na het slapen of na het eten. Daarom moet u goed in de gaten houden wanneer u hond heeft gegeten, want daardoor kunt uw eten dat uw puppy zijn behoefte moet doen. Het implementeren van een voedingsschema bij een Labrador pup zindelijk maken, helpt om dingen voorspelbaar te maken.

Kies een plekje in uw tuin waar uw puppy zijn behoefte kan doen

Dit plekje moet een permanente plek zijn waar uw puppy zijn behoefte doet. Het is een manier om uw Labrador pup te laten laten plassen door een commando (een woord of korte zin) te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld het woord of commando „plassen“ gebruiken om hem een signaal te geven dat het tijd is om naar zijn plekje te gaan.

Dit specifieke ras vindt het geweldig om het andere naar de zin te maken. Wees er dan ook zeker van dat u uw hond laat weten dat hij iets goed doet. Nadat hij zijn behoefte heeft gedaan, beloont u hem met een snoepje, een compliment of een aai over zijn bol.

Laat uw puppy elke twee uur zijn behoefte doen

Het mag dan een groot ras zijn, maar ze hebben een betrekkelijk kleine blaas in tegenstelling tot hun afmetingen. Neem hem mee naar de speciale plek en laat hem daar poepen en plassen. Beter nog, neem hem mee naar buiten na elke maaltijd en nadat hij wakker is.

Als uw pup een “foutje” maakt binnenshuis, straf hem dan niet. Ruim de boel op en laat hem zien waar zijn plek is in de tuin. Doe hem geen pijn, sla hem niet of schreeuw niet tegen hem. Nogmaals, Labradors zijn erg slim en ze pakken elke instructie serieus op. Wees gewoon geduldig en uw labrador zal uiteindelijk doen wat u wilt na zo nu en dan een foutje.

Houdt uw puppy goed in de gaten

Zodra u merkt dat u Labrador puppy in huis wil gaan plassen of poepen pakt u hem meteen op en brengt hem naar zijn speciale plekje in de tuin. Zodra u hem oppakt, stopt hij ook meteen met plassen. Dit is een natuurlijke reactie.

De sleutel tot een Labrador pup zindelijk maken is consistentie

Houdt u aan het voedingsschema en de tijden. Wijs hem steeds weer de plek aan waar hij zijn behoefte kan doen. Geduld is ook een factor die onmisbaar is, geef nooit straf als uw puppy een ongelukje heeft, want de volgende keer zal het zeker beter gaan als u hem vertelt waar hij zijn behoefte moet doen.

Meer informatie

Over dit onderwerp valt uiteraard veel meer te vertellen. Wilt u meer weten met betrekking tot dit onderwerp koop dan het complete trainingsboek voor de Labrador. Dit e-book behandelt alle aspecten van de training en opvoeding van een Labrador. U kunt het boek hier bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *