Labrador tanden poetsen! Hoe pak je het aan? (Tips)

Het poetsen van de tanden van een Labrador is uitermate van belang voor de gezondheid van jouw hond. Een Labrador is een hond die apporteert en zijn gebit kan worden gezien als zijn gereedschap.

Het advies is om op zijn minst drie keer in de week zijn gebit te poetsen met tandpasta. Dit werkt preventief tegen de aanwas van tandsteen en tandplak, maar voorkomt ook andere problemen aan zijn tanden.

Wanneer begin je met poetsen?

Begin met poetsen van zijn gebit als hij nog een Labrador pup is. Wanneer je hier al mee begint bij een leeftijd van ongeveer 10 weken, is het iets dat hij als normaal zal zien. Jong geleerd, is oud gedaan zeg maar!

Het spreekt voor zich dat u tandpasta gebruikt die geschikt is voor honden. Tandpasta voor mensen is zeker niet geschikt voor honden. Wij mensen spugen na de poetsbeurt alles weer uit en spoelen onze mond. Honden daarentegen slikken een groot gedeelte door. Als een Labrador deze tandpasta doorslikt, kan hij een ontsteking aan de maag of zijn slokdarm krijgen.

Het poetsen van het gebit van een Labrador is echt niet moeilijk als je wellicht zult denken, maar om het makkelijk te maken hebben we voor jou een soort stappenplan uitgeschreven.

 

Zijn allereerste poetsbeurt

Stap 1: Voordat jij het gebit van jouw Labrador voor de eerste keer gaat reinigen is het belangrijk dat je hem eerst de tandpasta laat proeven. Er zijn Labradors die helemaal verzot zijn op de smaak van deze speciale hondentandpasta en lebberen de borstel helemaal schoon.

Stap 2: Maak gebruik van een speciale tandenborstel voor honden. Maak de borstel nat en doe een beetje tandpasta erop.

Stap 3: Houd jouw hond vast net alsof je jouw Labrador aait. Gebruik een hand om zijn bek open te houden (dit is overigens niet altijd noodzakelijk) en met een andere hand houd je zijn bovenlip omhoog.

Stap 4: Plaats een vinger op de kop van de tandenborstel. Dit zorgt ervoor dat je een stevige grip hebt. Plaats de borstel op het gebit en begin met poetsen door in cirkeltjes te bewegen aan de buitenkant van zijn gebit. Daarna behandel je de snijtanden die aan de voorkant zitten. Behandel ook goed de gebieden waar tand en tandsteen zich bevinden.

Het advies is om zijn eerste poetsbeurt niet te lang te laten duren. Als jouw Labrador tegenstribbelt, is het beter om te stoppen. Het maakt niet uit dat je nog maar net bent begonnen.

Stap 5: Geef na het poetsen altijd een beloning door hem een knuffel te geven, een spelletje te doen, hem uit te laten of een lekker hondenkoekje te geven.

 

Wil jij meer weten over het opvoeden van jouw Labrador?

Als jij niet tevreden bent met het gedrag van jouw Labrador dan wordt het tijd om de exacte stappen te ontdekken die jouw gaan helpen om de hond te krijgen die je altijd al voor ogen hebt gehad. Deze instructies mag je niet missen! Jan Jacobs heeft een handboek geschreven dat jou hierbij gaat helpen.

Klik hier en ga direct naar de website van Jan Jacobs voor meer informatie>>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *