Labrador karakter? Dit moet jij weten over het karakter van de Labrador hond

Het specifieke Labrador karakter is waarschijnlijk de reden waarom zo veel mensen verliefd zijn geworden op dit hondenras. De labrador is enorm populair en dat is niet zonder reden. In dit artikel zullen we nader toelichten waarom dit het geval is.

De Labrador is een echte pleaser


Een van de grootste kenmerken van het Labrador karakter is dat een Labrador zijn baas altijd een plezier wil doen. Hij zal er alles aan doen om zijn baasje ter wille te zijn en hem tevreden te stellen. Deze eigenschap is in het karakter van de Labrador gebakken. 

Naast deze geweldige eigenschap is de Labrador in staat om op meerdere terreinen prestaties te leveren. Het is van oorsprong een echte werkhond. Je kunt hierover meer lezen in dit dit artikel.

 

Intelligentie en reuk


Wat we hier boven ter sprake brachten in combinatie met de enorme intelligentie van de Labrador maakt deze hond uitermate geschikt voor:

-Het bewaken van objecten

-apporteren

-het zijn van een maatje als huisdier

-het jagen op dieren

De Labrador Retriever heeft een uitstekend reukvermogen en hierdoor kan hij mensen onder water opsporen. Mensen die door omstandigheden op zee in nood zijn geraakt, kan hij weer op het droge helpen. Als er ergens een aardbeving of lawine is geweest, wordt de Labrador gebruikt om eventuele slachtoffers op te sporen met zijn uitstekende reukvermogen.

zwarte labrador karakter

Een Labrador wil erg graag leren

We bespraken al dat een Labrador zijn baas graag ter wille is. Door deze eigenschap van het Labrador karakter ben je zeker van een leerling die zich voor 200% inzet. Dit werkt twee kanten uit, want een hond die graag leert, stimuleert het baasje om door te gaan met leren.

Enorme constante toewijding

Ja we zijn er nog niet, want het Labrador karakter kenmerkt zich ook door een toewijding die onvermoeibaar is. Een Labrador komt pas echt uit de verf als hij in de buurt van mensen is, want dan bloeit hij helemaal op. Hoe komt dit? Een Labrador Retriever heeft de capaciteit om vriend te zijn met iedereen. Daar komt nog eens bij dat het een ontzettend trouw hond is met een enorme loyaliteit aan zijn baasje.

Doorzettingsvermogen van de Labrador

Maar een handje vol hondensoorten hebben zoveel doorzettingsvermogen en zijn moedig als de Labrador hond. Deze Labrador karaktereigenschappen maken deze hond tot het ideale huisdier en maatje. Een Labrador zal tot het gaatje gaan om jou te pleasen en om dingen te leren.

Dit waren in vogelvlucht een aantal noemenswaardig eigenschappen van het Labrador karakter die hem uniek maken en hem onderscheiden van andere honden.

Meer informatie nodig over het Labrador karakter?

Wil jij meer ontdekken over het Labrador karakter, dan is het goed om eens te kijken of het Labrador handboek goe is om aan te schaffen. Je kunt het e-book 60 dagen zonder risico uitproberen. Als het handboek jou niet bevalt, stuur je een email naar Jan Jacobs en krijg je zonder lastige vragen gewoon je geld terug.

Klik hier om direct naar de website van Jan Jacobs te gaan>>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *