Labrador en fulltime werken: Tips en adviezen als u fulltime werkt

In dit artikel gaan we kijken naar wat er allemaal nodig is voor het succesvol opvoeden van een Labrador en fulltime werken. Het alleen laten van een puppy als u aan het werk bent is waarschijnlijk een grote zorg voor u. U wilt zeker weten dat uw puppy veilig, gelukkig en gezond is als u besluit om dit te gaan doen. We zullen het hebben over hoe lang een puppy alleen gelaten kan worden gedurende de dag, wat u moet doen als u aan het werk bent. Verder hoe u gebruik maakt van een bench als u werkt en nog veel meer.

Is het bezitten van een Labrador en fulltime werken mogelijk?

Een Labrador en fulltime werken is mogelijk, maar u moet het wel op de juiste manier aanpakken.

Dit artikel gaat er niet over mensen wel of geen hond moet nemen als ze fulltime werken.

Kersverse hondenbezitters met hond en fulltime baan en hun puppy de hele dag alleen thuis laten, hebben vaak veel vragen. Ze weten niet zeker wat ze moeten doen met hun puppy als ze aan het werk zijn. Ze hebben problemen met zindelijkheidstraining of ze hebben er last van dat de puppy op dingen kauwt, blaft of huilt als ze weg zijn.

Laten we eerst kijken naar de problemen die kunnen voorkomen als mensen een hond en werken combineren. Uitersard besteden we ook aandacht aan hoe we deze problemen kunnen voorkomen.

 

Plassen in de bench

Een veel voorkomend probleem bij puppy’s die alleen thuis zijn is plassen in de bench. Hondenbezitters hebben ooit gelezen dat bench training een goed idee is (en dat is het!), maar ze hebben niet het gedeelte gelezen over de capaciteit van de blaas van een puppy. Een 8-10 weken oude puppy heeft overdag een kleine blaascapaciteit die ongeveer een uur urine kan ophouden.

Sommige puppy’s kunnen soms maar 20 minuten hun urine ophouden in de eerste weken van hun leven.

Gezien bovenstaande is het dus onmogelijk om een kersverse puppy langer dan een uur alleen in te laten in de bench (overdag) zonder risico te lopen ongelukjes. Dit betekent niet dat u uw puppy geen benchtraining kunt geven, maar daar zullen we het later over hebben.Labrador puppy

Maakt het uit dat een puppy in de bench plast?

Dit maakt inderdaad uit, omdat als de puppy een aantal keer in de bench heeft geplast hij het niet erg meer vindt. Hij zal ook niet meer proberen het plassen iets langer op te houden. Dit kan de zindelijkheidstraining aanzienlijk vertragen en kan zelfs een probleem voor de lange termijn veroorzaken.

Dat is juiste het tegenovergesteld van wat u probeert te bereiken.
Waar kunt u een puppy het beste laten als u aan het werk bent? Wilt u een hond nemen met fulltime baan, dan kunt u de pup niet een aantal uren alleen laten in de bench. Ook kunt u de puppy niet zo maar los laten lopen in de woonkamer. Hij zal overal poepen en plassen en kauwen op dingen. De oplossing is een puppy bestendige kamer of een speciale box voor puppy’s.

Een puppy bestendige kamer

Veel mensen realizeren zich dit en laten de puppy in de keuken, omdat de vloer van de keuken vaak makkelijk schoon te maken is.

afhankelijk van uw huis is deze oplossing niet altijd ideaal.

Helaas zullen veel puppy’s, die urenlang alleen worden gelaten, op dingen gaan kauwen.

Daarom zullen ze de stroomkabel van uw koelkast echt niet met rust laten. Ook zullen ze het vaatdoekje dat over de rand van de wasbak hangt, niet ontzien. Als u gebruik van puppy pads zullen ze ook hierop gaan kauwen.

U moet dus erg voorzichtig zijn bij het kiezen van uw puppy bestendige ruimte of kamer.

Sommige puppy’s zijn extreme kauwers en vernielen tafelpoten, vloerbedekking en zelfs de plinten waarvan u dacht dat ze stevig vastzaten aan de muur. Voor deze puppy’s heeft u een andere oplossing nodig.

Dit brengt ons bij de loopkooi voor puppy’s.

loopkooi voor puppies

Om in de hand te houden waar uw puppy wel en niet kan komen, is een speciale loopbox voor puppy’s een ideale oplossing

Deze loopboxen worden geleverd met gedeeltes en kunnen worden aangepast aan de kamer waar ze in worden geplaatst.

Er zijn wat lichtere boxen te krijgen, maar deze zijn niet stevig genoeg voor oudere puppy’s.

Deze loopbozen bieden genoeg ruimte voor de puppy om zijn poten te strekken en om zijn darmen en blaas te legen op een plek die niet in de buurt is van waar hij slaapt.

Hierdoor behoudt hij zijn natuurlijk instinct om zijn hol schoon te houden. Later zal uw hele huis zijn hol worden, dus u wilt dat zijn instinct goed en sterk blijft.

 

Huilen en blaffen

Puppy’s gaan zich eenzaam voelen als ze te lang en te vroeg alleen worden gelaten. Dit wordt nog eens verergerd als ze zich nog niet veilig en op hun gemak voelen. Puppy’s die zich alleen voelen gaan vaak huilen en blaffen.

Kleine puppy’s hebben verrassend hoge geluiden.

Ondanks het feit dat uw buren ver van uw huis zijn verwijderd, zullen ze toch de puppy horen schreeuwen en blaffen en ze zullen het zeker niet leuk vinden.

De oplossing voor dit probleem is om de tijd allen van uw puppy zo kort mogelijk te houden, passend bij de leeftijd van uw hond. Ook door de puppy genoeg vermaak te bieden om zijn eenzaamheid naar de achtergrond te verdringen.

Uw puppy controleren

Als u wilt weten of uw hond hond een potentieel gevaar is voor overlast aan uw buren, is het mogelijk om dit te controleren. Ook kunt u controleren of de hond niet overstuur is door een monitoring system aan te schaffen. Deze systemen gebruiken uw WIFI signaal om een video van uw huisdier te sturen naar uw mobiele telefoon of uw desktop op het werk. Hierdoor kunt u dus in de gaten houden of uw hond het goed doet thuis.
[thrive_leads id=’515′] Sommige van deze systemen hebben bewegingsdetectie en gaan aan zodra uw hond gaat bewegen.

De wat meer uitgebreidere modellen hebben zelfs een tweewegs microfoon waardoor het mogelijk wordt gemaakt om met uw hond te praten.

De eerste weken

Kleine puppy’s hebben hulp nodig bij de zindelijkheidstraining en socalisatie en raken in de stress als ze lange tijd alleen zijn of in een onbekende plaats.

Verlatingsangst is erg moeilijk om mee om te gaan en daarom is het belangrijk dat een puppy geleidelijk aan eenzaamheid went. Dit proces moet pas worden ingezet als uw puppy volledig gewend is thuis.

Dit betekent dat u voor meer hulp moet zorgen in de de eerste maanden van het leven van uw puppy dan wanneer hij oud is.

labrador puppie

Bench training als u fulltime werkt

U kunt nog steeds bench training doen als u fulltime werkt, maar eerst moet beginnen met de training doen als u thuis bent.

De reden hiervoor is dat vroegtijdige bench training inhoudt dat u de puppy voor korte momenten alleen laat en omdat een klein puppy zijn urine niet heel lang kan ophouden.

Als u de puppy dus in de bench laat terwijl u heel de dag aan het werkt ben, zal hij leren om een smeerboel in zijn bench te maken en dat is juist niet wat u wilt bereiken

 

Uw puppy gezelschap houden als u fulltime werkt

Zoals u kunt zien, is het onmogelijk om uw puppy alleen te laten als deze heel Klein. U heeft iemand nodig die uw plaats inneemt tijdens uw afwezigheid. Dit is nodig om zindelijk te worden en om hem aan te leren alleen te zijn voor langere periodes.

Uw puppy vermaken als u fulltime werkt

Verveelde puppy’s zijn luidruchtige puppy’s. Een van de beste methodes om uw puppy bezig te houden als hij nog een het wennen is aan het alleen-zijn, is een “kong”. Je kunt deze kong vullen met eten en dat houdt uw puppy wel even bezig tijdens uw afwezigheid.

Vooruitkijkend naar uw oudere hond

Het is soms onvermijdelijk als er een spoedgeval is, maar het is waarschijnlijk niet Redelijk om een hond (jong of oud) voor eeb volle werkdag alleen te laten.

Afhankelijk van het temperament van uw hond zal hij een lange tijd alleen-zijn misschien wel aankunnen, maar veel honden zullen in de stress schieten, verveeld raken of kattenkwaad uit gaan halen.

Als u dus de trotse bezitter bent van een Labrador en fulltime werken is voor u noodzakelijk, is het nodig dat u iemand regelt die hem aandacht geeft en uitlaat tijdens uw afwezigheid. Tenminste een keer per dag.

Voor de rest van zijn leven!

Dat is een erg grote commitment en zeker iets om mee rekening te houden als u overweegt om een Labrador puppy aan te schaffen.

Hoe lang kan een puppy alleen worden gelaten?

Onderstaand enige richtlijnen om uit te vogelen welke hulp u nodig heeft in welk stadium.

Leeftijd 8-10 weken:

De nieuwe pup heeft een hoop aandacht en gezelschap nodig. De eerste paar dagen is uw huis een volstrekt vreemde en onbekende plaats voor uw pup en zal van slag zijn doordat hij alleen thuis is.

U zult in deze periode vrije dagen moeten opnemen op uw werk of iemand moeten regelen die voor hem zorgt als u aan het werk bent.

De pup moeten worden uitgelaten om zijn behoefte te doen. Dit moet frequent gebeuren omdat hij nog jong is. Verder zal hij geleidelijke aan moeten wennen aan het langer alleen zijn.

Hij moet ook veel worden uitgelaten om er zeker van te zijn dat uw hond goed socialiseert. Dit is echt ontzettend belangrijk en kan eigenlijk niet slagen als u deze momenten propt in de avonden en de weekenden.

Als u hem te snel en te lang alleen laat, bestaat de kans dat uw pup in de war raakt.

Leeftijd 10-12 weken:

De capaciteit van de blaas van uw pup wordt groter, maar zal het waarschijnlijk geen vier uur houden totdat u terugkomt rond de lunch tijd.

Als u gebruik maakt van een bench, moet u iemand regelen die hem half op de ochtend uitlaat en hem zijn behoefte laat doen en ook hetzelfde voor in de middag of avond.

Als u de pup urenlang alleen laat, heeft u box nodig om hem veilig in te houden en om hem geen kattenkwaad uit te laten halen en met een open bench aan de ene kant van de box zodat hij zijn behoefte kan doen daar waar hij niet slaapt.

Leeftijd 3-6 maanden:

Als uw pup ongeveer 6 maanden oud is, zal hij waarschijnlijk in staat zijn om zijn plas 3-4 uur op te houden. Hij zal in deze tijd lekker kunnn slapen in een grote volwassen bench.

Het is belangrijk om de reistijd van uw werk naar huis te overwegen. Mensen zeggen vaak: Ik werk maar een paar uurtjes, maar in werkelijk is deze tijd veel langer omdat er reistijd is, die niet wordt meegerekend.

Als u uw pup meer dan 4 uur alleen zal laten dan is een box de meest ideale oplossing.

Houdt in gedachte dat sommige puppies van 6 maanden erg hoog kunnen springen en daardoor uit de box kunnen ontsnappen.

Houdt ook goed in gedachte dat sommige honden erg vernielend kunnen worden, speciaal als ze zich vervelen. Het is daarom nog geen goed idee om hem de vrije hand te geven in huis.

Labrador opvoeden trainingsboek

Wat hierboven is besproken, zijn natuurlijk algemene richtlijnen en elke hond is weer anders.

Wees er op voorbereid om hulp van uw dierenarts, fokker of andere professional te vragen. Zeker als u er niet zeker bent in welk specifiek stadium van ontwikkeling uw puppie zich bevindt.

Wilt u meer weten over het hebben en houden van een Labrador en fulltime werken dan raden wij u het Labrador trainingsboek aan te schaffen. Dit boek is verkrijgbaar in digitale vorm als e-book.

Het staat vol waardevolle tips en is een aanrader voor elke Labrador liefhebber.

Ga direct naar de website van het Labrador Handboek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *