Hoe train je een Labrador Retriever?

Wilt u weten hoe u uw Labrador vanaf het begin al op een doelmatige manier kunt trainen? Lees dan dit waardevolle artikel goed! Door het volgen van een aantal stappen laten we u zien hoe u uw Labrador op een effectieve wijze kunt trainen.

Een Labrador trainen is leuk

Een Labrador trainen is makkelijker dan u wellicht zult denken. Dit komt omdat een Labrador de karaktereigenschappen heeft van een leergierige hond. Hij wil graag en snel dingen leren.

De persoonlijkheid van een Labrador Retriever is vriendelijk, intelligent en zacht. Het is van oorsprong een echte werkhond die veel voor zijn baas over heeft.

Labrador training kan toch best pittig en moeilijk zijn, maar door het zachtaardige karakter van de Labrador wordt het allemaal een stuk minder moeilijk en krijgt u genoeg energie om door te gaan.

Begin direct met de training als uw Labrador nog een puppy is. Dit is echt heel belangrijk en hier gaan ook de meeste mensen in de fout. De eerste 180 dagen van het leven van uw Labrador zijn essentieel en vormen de basis van zijn toekomst.

Wat we in dit artikel bespreken voor puppy’s kunt u toepassen bij Labrador Retrievers die al ouder zijn. Dit is in het algemeen gesproken, want het is ook zeker weer afhankelijk van uw hond en zijn gewoontes die hij door de tijd heeft opgebouwd. Hierdoor kan training meer tijd in beslag nemen en misschien moet zelfs de hulp in worden geroepen van een professionele hondentrainer met ervaring.

Labrador speelgoed

Training door beloning

Complimentjes geven — Uw Labrador puppy leest uw lichaamshouding en de manier waarop u praat tegen hem. Hij kan voelen dat u oprecht vrolijk bent en geniet van hoe hij of zij zich gedraagt. Als u een beloning geeft, mag een compliment nooit ontbreken.

Aaien – Het aanraken van uw Labrador is een hele krachtige beloning. Uw Labrador is eigenlijk gemaakt om te worden geaaid, maar wees hier wel terughoudend in. Als hij goed gedrag laat zien, kunt u hem een klopje geven. Hierdoor wordt goed gedrag verbonden met het geven lichamelijke interesse. Deze geinteresserdheid van uw kant wil uw Labrador graag. Uw Labrador over zijn kop aaien is geen goed idee. Dit kan door hem als bedreigend worden ervaren. Aai hem of haar liever over zijn lijf.

Snoepjes – Uw Labrador lijkt wel in zijn kop de hele dag bezig te zijn met het vinden van eten. Dit moet u uitbuiten en beloon hem bij goed gedrag met calorie-arme snoepjes .

Speeltjes voor uw puppy – Gebruik goede speeltjes om uw Labrador lichamelijk en geestelijk aan te sporen. Speeltjes hebben een enorme aantrekkingskracht op honden. Vooral  speeltjes waarop moet worden gekauwd, hondenspeeltjes waar uw Labrador achteraan moet lopen of speeltjes die ergens naar ruiken. Gebruik speeltjes niet al te vaal, want dan gaat snel de lol er van af, maar geef speeltjes als een beloning voor hoe hij zich gedraagt. Als hij klaar is, bergt u het weer op. Uw Labrador weet dan dat het ook van u is.

Labrador zindelijkheid

Zindelijkheidstraining

Gebruik oude kranten – Uw puppy zal vaak gelijk nadat hij heeft gegeten of gedronken of heeft gerend willen plassen. U merkt dat vaak omdat hij dan  op de grond gaat snuffelen. Zodra u dit merkt, legt u direct kranten op de vloer en zet uw puppy op de kranten. Nadat hij zijn behoefte op de kranten heeft gedaan, geeft u hem een beloning. Het is beter om dit eigenlijk over te slaan en naar buiten te gaan met uw puppy. Dit scheelt weer een stap, omdat hij het daarna weer van binnen naar buiten moet leren.

Buitenshuis trainen– Wacht niet te lang met het trainen van uw Labrador buiten. Als puppy moet hij ongeveer 5 of 6 keer naar buiten om zijn behoefte te doen en ook in de nacht zal hij 1 of 2 keer naar buiten moeten om te poepen of te plassen. Breng dan een stukje krant mee. Uw puppy zal de geur herkennen en dit helpt hem om zijn behoefte te doen.

Wilt u meer weten over het beter trainen van uw Labrador Retriever? Dan is het Labrador zeker iets voor u. Alles aspecten van Labrador training komen aan de orde om een gehoorzame Labrador te krijgen.

U zult ontdekken wat het meest belangrijke ingrediënt is van een succesvolle training van uw Labrador. Door dit te weten kunt u het trainingsproces een aardige boost geven.

klik op onderstaande banner en probeer het e-book risicovrij uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *