Bent u klaar voor een Labrador?

Bent u klaar voor een Labrador? Het is enorm spannend toch?

Spannend om de knoop door te hakken!

“Ja we gaan zeker een Labrador nemen”

Misschien denkt u er al weken of zelfs maanden over.

Of misschien voelt u zich op dit moment erg enthousiast. U wilt er gewoon voor gaan. Veel mensen hebben dat overigens, ze krijgen een idee en willen het gelijk ten uitvoer brengen.

Is het verstandig om spontaan een Labrador te nemen?

Misschien bent u moe van de eindeloze discussies telkens als u iets wilt kopen of iets wilt doen.

Uiteindelijk is het leven te kort om wakker te liggen over dingen die mis kunnen gaan.

Misschien wordt u in de verleiding gebracht om thuis te komen met als verrassing een schattige puppy. De kinderen zullen het geweldig vinden toch? En hoe moeilijk kan het zijn om voor een hond te zorgen. Iedereen die u kent, schijnt er geen moeite mee te hebben. Toch??

De werkelijkheid is dat veel mensen die spontaan een Labrador nemen van een vriend of advertentie het niet goed doen. Er zijn namelijk veel belangrijke factoren die kunnen beïnvloeden of u met een hond kunt omgaan en of u plezier beleeft met uw hond.

 

Gebrek aan voorbereiding op puppies

De waarheid is dat zonder planning en voorbereiding veel mensen moeite hebben met hun leven als hondeneigenaren en volledig met de handen in het haar zitten.

Hun puppies bijten en krabben de kinderen plassen op de vloerbedekking en blijven ziek worden.

De rekeningen van de dierenarts stapelen zich op. Gehoorzaamheidstraining mislukt juist op het moment ze meer controle nodig hebben omdat ze groter en sterker worden.

De werkelijkheid is vaak dat Labrador puppies eindigen in het asiel al een aantal maanden nadat ze enthousiast zijn onthaald in hum gezinnen. Dit had vermeden kunnen worden als men een goede voorbereiding had getroffen.

Neem de tijd voordat u de beslissing neemt om een hond te nemen

Voordat u de sprong in het diepe neemt, is het zeker de moeite om even goed na te denken.

Neem even een pauze en stel u zelf een paar vragen.

Wat weet u over Labradors? Weet u hoeveel ze eten? Of hoeveel beweging ze nodig hebben? Heeft u tijd om een labrador te trainen? Bent u voorbereid op de rommel die een Labrador kan maken?

Hoe gaat u om met een Labrador puppy terwijl u lange dagen maakt op het werk? Heeft u zaken geregeld voor overdag als u werkt?

Belangrijke informatie voor aanstaande hondeneigenaren

U vindt waardevolle informatie in de onderstaande artikelen:

Neem de tijd om deze artikelen te lezen. U denkt misschien dat u inderdaad de juiste persoon  bent voor een Labrador en dat het de juiste tijd is om deze schitterende hond in uw leven toe te laten. Toch is het de moeite waard om de door te lezen, omdat het hebben van een Labrador meer met zich meebrengt dan u denkt.

Bent u klaar voor een Labrador?

Soms is de beste beslissing om uw plannen nog even in de koelkast te zetten totdat u er wel klaar voor bent. Soms wordt uw beslissing alleen maar bevestigd door dat wat u leest en bent u er inderdaad klaar voor. Toch kunt u het niet zeker weten totdat u alle informatie heeft gelezen en verzameld die u nodig heeft.

Als u dus denkt dat u klaar bent voor een Labrador, raden wij u aan om toch eerst alle waardevolle informatie op onze website te lezen.

U vindt veel waardevolle informatie in het puppies gedeelte.

U zult ongetwijfelde weten dat honden ziek kunnen worden en dat zieke honden duur zijn. Maar weet u ook dat dit grotendeels kunt beïnvloeden door de manier waarop u een hond zoekt?

De sleutel is het vinden van de juiste fokker. leest u daarom dit artikel: Hoe vindt u een goede fokker?

Hondeneigenaren moeten hun huiswerk goed doen

Als u niet zeker weet of u een puppy of een volwassen hond zult nemen dan kunt u het best eerst dit artikel lezen.

Als u uw zinnen heeft gezet op een puppy, neemt u dan de tijd om de artikelen in dit gedeelte te lezen: een puppy nemen

Het bevat belangrijke informatie welke veel nieuwe puppy eigenaren zich niet van bewust zijn. Zoals cruciale gezondheidstesten die de ouders van de puppy moeten hebben gehad. Verder ook hoe belangrijk het is dat u een puppy neemt op de juiste leeftijd.

Wordt niet verrast, verzamel zo veel mogelijk informatie en maak de juiste beslissing. U zult er geen spijt van hebben.

Meer weten over een Labrador opvoeden?

 


Koop dan vandaag het E-book Labrador Geheimen Onthuld van Jan Jacobs. Een E-book vol waardevolle tips en adviezen. Een review kunt u hier lezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *